Nieuws

Harde trainingsprikkel in plaats van NK

9 februari 2020

Een mooi en sterk deelnemersveld, het decor van het NK 10 kilometer en veel zin om te lopen. Eigenlijk stond niets Jip in de weg om er deze zondag een mooie editie van de Groet uit Shoorl Run van te maken. Behalve Ciara dan. Door de storm die over Nederland raast werd de wedstrijd afgelast. "Ik kan wel begrijpen dat het is afgelast."

Want dat de wedstrijd niet doorging, dat viel volgens Jip ook wel te verwachten deze ochtend. "Er lag a een megagrote tak op het parcours, dus echt veilig was het niet geweest", vertelt ze. "Het is ook erg vervelend voor de organisatie dat ze het af moeten lasten. Zij werken hier een heel jaar naartoe. Ik kan me voorstellen dat zo'n keus dan lastig is, maar ik denk dat het heel verstandig is."

Laatste wedstrijd voor de marathon
Het gooide wel wat roet in het eten van Jip. De wedstrijd zou namelijk haar laatste zijn voor de marathon in Sevilla over twee weken. "In plaats daarvan heb ik nu een tempo sessie met Jill Holterman gedaan. Dat was mijn laatste harde prikkel voor Sevilla. Het blijft dan nog wel echt een training, maar het was leuk om dat samen te doen.Vanaf nu gaat de taperfase wel echt in. Ik doe nog enkele tempo trainingen en nog een laatste langere duurloop, maar dan is het wel echt klaar."

  • NOC*NSF
  • New Balance