Nieuws

Vooruitblik: Bijna tijd voor de Sevilla Marathon

21 februari 2020

Het aftellen is inmiddels begonnen. Komende zondag 23 februari gaat Jip van start in de Sevilla Marathon. Om 8.30 uur zal het startschot klinken. Via onder meer een trainingsstage in Albuquerque bereidde Jip zich voor. Nu is het dus bijna zover. "In de marathonvoorbereiding heb je altijd het gevoel dat er nog veel tijd is, maar dan ineens is de marathon daar."

Precies een jaar na haar debuut in Sevilla, staat Jip er weer aan de start. "In mijn vorige voorbereidingen heb ik mezelf altijd heel erg veel druk opgelegd en wilde ik dat alles vlekkeloos verliep", vertelt ze. "Na goede gesprekken met mijn coach Steve heb ik dat kunnen loslaten. Ik heb vooral genoten van alle trainingen die ik heb gedaan. Het gaat niet meer om het hebben van die ene supertraining, het gaat erom dat ik elke keer weer klaar ben voor de volgende training. En als je niet van de weg ernaar toe kan genieten, dan kan je het beter niet doen."

Met de voorbereiding in haar benen, is het zondag dus zover voor Jip. "Alle trainingen in de voorbereiding zijn beter gegaan dan toen ik aan het trainen was voor Valencia. Mijn verwachtingen voor de start veranderen daardoor in ieder geval niet. Ik ga met dezelfde insteek van start aanstaande zondag en dat is het lopen van een marathon waar ik van ga genieten. Het doel is om te finishen en onderweg ervaring op te doen."

Niet alleen
"Het is ook fijn dat mijn teamgenoot Jonny Mellor ook aan de start staat van deze marathon. Hij heeft ontzettend veel ervaring en brengt veel rust met zich mee. Ik kan veel van hem leren en het is mooi dat we deze marathon samen kunnen gaan doen. Hij heeft zijn ogen gericht op het lopen van een persoonlijk record dat nu staat op 2.12,29 uur, wat hij liep in Berlijn vorig jaar."

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)


(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Om 8.30 uur is dus de start van de Sevilla Marathon. Zeker is het niet, maar hier lijkt een livestream van de wedstrijd te komen. Ook zullen de tussentijden van lopers live via een app te volgen zijn. Deze zal in de komende dagen of op de wedstrijddag op de website van de marathon verschijnen. Het is met 23 graden overdag al vrij warm in Sevilla. De start is echter al vroeg en tijdens de marathon zal de temperatuur tussen de 11 en 15 graden liggen, waarmee het goed hardloopweer is.

Praktische informatie
Starttijd: 8.30 uur
Afstand: 42,2 kilometer
Social media organisatie: Facebook, Twitter, Instagram
Website organisatie: zurichmarathonsevilla.es

  • NOC*NSF
  • New Balance