Nieuws

Goed gevoel meegenomen uit Chesire 10k

18 oktober 2020

Na een lange tijd zonder wedstrijden, is Jip zondag weer eens in wedstrijdverband in actie gekomen. In Arley Hall liep ze de Chesire 10k. Een wedstrijd met een bijzonder karakter. Er werd namelijk in tweetallen gestart, met elke keer vijf tot tien seconden tussen iedere start. Daardoor werd het een soort tijdloop. Met een eindtijd van 34.03 minuten eindigde Jip als tweede.

"De wedstrijd was ok, maar helemaal tevreden was ik ook niet", keek Jip na afloop terug. "Van de andere kant ben ik wel blij met het feit dat ik een wedstrijd heb kunnen lopen. Ik ben weer een paar weken aan het opbouwen, nadat ik een lichte blessure had. De eerste vijf kilometer had ik dan ook wat moeite om op gang te komen. De tweede helft ging dat eigenlijk wel heel goed."

Positieve dingen meegenomen
Dat tweede deel gaf vertrouwen. "Ik kon weer lekker op de limiet lopen en dat was precies wat ik nodig had voor de eerste wedstrijd. Het was erg fijn dat de organisatie in staat was om dit evenement te organiseren op een veilige manier. Daarbij heb ik veel positieve dingen uit de wedstrijd meegenomen. Ik heb nog wat werk te doen, maar overall gezien is het erg positief. Op 7 november loop ik mijn volgende wedstrijd, een cross."

  • New Balance
  • NOC*NSF