Nieuws

Olympische limiet en WK limiet in Stanford

3 mei 2015

In een fantastisch nieuw persoonlijk van 31.35,48 minuten is Jip zaterdagavond (lokale tijd) derde geworden op de Payton Jordan Cardinal Invitational. Daarmee haalde ze niet alleen vijfendertig seconden van haar oude toptijd op de tien kilometer af, maar liep ze ook de limiet voor de Olympische Spelen, de WK later dit jaar in Beijing en de Europese kampioenschappen onder de 23 jaar. "Echt fantastisch", aldus Jip's eerste reactie na afloop. "Ik was ook heel emotioneel na afloop. Alles kwam eruit. Dan ben je al die uren op de fiets wel dankbaar."

Het lukte Jip om haar wedstrijd goed op te bouwen. "De wedstrijd voelde heel erg gemakkelijk aan. Op de eerste tweehonderd meter lag ik nog laatste, maar ik had de opdracht om rustig te starten. Dat was dus niet zo erg. Daarna ben ik iedere kilometer opgeschoven tot de derde plaats. In de laatste drie rondes heb ik de kop overgenomen en ben ik nog door versneld."

Limiet
Op kop van de groep dook Jip dus de laatste ronde in, waarin nog twee loopsters haar zouden passeren. Daarbij ook Susan Kuijken, want zij won de wedstrijd. "Met nog driehonderd meter te gaan kwamen Susan en het meisje dat tweede werd over me heen en moest ik een gaatje laten. Maar ik ben dus toch mooi derde geworden in een heel sterk veld en loop die Olympische- en WK-limiet. Dat voelt heel goed."

  • New Balance
  • NOC*NSF