Nieuws

Goede start 2021 met EK limiet

2 januari 2020

Het nieuwe jaar is voor Jip goed begonnen. In het Sportcity Manchester liep ze zaterdag een indoorwedstrijd en daarin verbeterde ze niet alleen haar persoonlijk record op de 3000 meter, ze haalde er ook de EK indoor limiet binnen. "Ik wist dat de vorm goed was, maar dit is een heel mooie bevesting", aldus Jip. "Het was heel gaaf om samen mijn teamgenote Ciara eerste en tweede te worden."

Jip had indoor een persoonlijk record van 10.21 minuten staan, maar die was nog van 2010. Nu liep ze de vijftien ronden in 8.55 minuten. "Het waren ook mijn eerste rondjes weer op een indoor baan. De race was opgezet voor een brits meisje die 9.00 wilde verbreken. Steve had me gezegd dat ik gewoon zo lang mogelijk aan moest maken, maar toen ze halverwege een beetje vertraagde heb ik overgenomen en ben ik vol doorgegaan."

Tempo bijhouden
Zo liep Jip dus in een stevig tempo door richting de finish. "Ciara kwam over me heen met nog 400 meter te gaan en ik had nog wel de benen om tempo te houden, maar kon haar niet meer eruit sprinten. We gaan volgende week een planning maken voor de volgende weken. Dan gaan we ook kijken wat we gaan doen als het gaat om eventuele deelname aan de EK indoor."

Foto: archieffoto

  • NOC*NSF
  • New Balance