Nieuws

Ook persoonlijk record in Karlsruhe

29 januari 2021

Vier weken na haar deelname aan de indoorwedstrijd in Manchester, waar ze de EK-limiet wist te lopen, heeft Jip zichzelf vrijdagavond opnieuw weten te verbeteren. Bij de World Indoor Tour Gold Karlsruhe scherpte ze haar persoonlijk record op de 3000 meter opnieuw aan. Ze was ruim twee seconden sneller dan op 2 januari. Nadat Jip de kopgroep lange tijd in beeld hield, finishte ze na 8.52:76 minuten. Daarmee eindigde ze als zesde.

"Ik ben heel blij met de race", liet Jip na afloop weten. "Al snel moest ik alleen lopen, maar ik had een goede eerste kilometer. Die was wel een beetje te snel voor mijn doen, maar het was goed om even door die pijn heen te moeten bijten, met het oog op de volgende race. De organisatie hier was super strak en ik ben blij dat we op deze manier toch kunnen racen. Je moet alle kansen pakken die je kan, haha."

Via Manchester richting EK indoor
Het indoorprogramma van Jip zit er nog niet op. Eerder kwalificeerde ze zich al voor de Europese kampioenschappen indoor en het doel is om daar te lopen. "Het is te hopen dat het EK indoor gewoon doorgaat, maar vooralsnog ziet het er goed uit. In aanloop daarnaartoe zal ik op 13 februari nog een 1500 meter lopen in Manchester en dan ben ik er klaar voor." De Europese kampioenschappen worden van 5 tot en met 7 maart in het Poolse Torun georganiseerd. De 3000 meter staat op vrijdag 5 maart gepland.

  • New Balance
  • NOC*NSF