Nieuws

Deelname FBK Games en video Stanford

12 mei 2015

Jip doet op zondag 24 mei mee aan de AA Drink - FBK Games. De organisatie heeft vandaag het complete startveld voor het grootste Nederlandse atletiekevenement bekend gemaakt en daarop prijkt ook haar naam. In Hengelo komt Jip op de 3000 meter in actie. "Ik vind de FBK Games wel echt bijzonder om te lopen", zegt ze. "Als klein meisje ben ik er wel eens met een vriend naartoe geweest. Het is super leuk dat ik er nu zelf voor het eerst aan de start zal staan."

Een baanwedstrijd in Nederland lopen is sowieso iets dat Jip niet vaak meer kan doen door haar programma. "Nu dus de FBK Games en dan het NK. Daarbij vind ik het ook bijzonder dat deze wedstrijd live wordt uitgezonden. Leuk ook voor mijn opa's en oma's. Die kunnen mij niet zo vaak meer in actie zien en nu kunnen ze dus meekijken.

Persoonlijk record
De drie kilometer gaat een pittige afstand worden en komt voor Jip ook op een mooi moment. "Na de tien kilometer die ik in Stanford liep is het belangrijk om weer wat snelheid op te doen. Dan is een 3000 meter eigenlijk heel mooi. Er staan een aantal goede Europese 1500 meter loopsters aan de start. Die komen qua niveau op deze afstand dan een beetje samen met de vijf kilometer atletes. Ik denk dat ik in dit deelnemersveld mijn persoonlijke record wel een flinke boost kan geven. Dat is ook het doel."

Video Stanford
In Stanford liep Jip anderhalve week geleden al een nieuw persoonlijk record op de 10.000 meter. Daarmee haalde ze de limiet voor zowel de Olympische Spelen als de WK en EK. Inmiddels staat er een video van die wedstrijd online. Je kunt hem hieronder bekijken.

  • New Balance
  • NOC*NSF