Nieuws

Strijden om goud bij EK in Tallinn

9 juli 2015

Nog één nachtje slapen. Zo hoorde je het waarschijnlijk toen je klein was, bijvoorbeeld een dag voor je verjaardag. Ook voor Jip is het nog één nachtje slapen. Niet omdat ze jarig is, maar omdat ze vrijdag in actie komt op het Europees kampioenschap U23 in het Estse Tallinn. "Het weer is super voor een tien kilometer. Een lekkere temperatuur en een beetje regen", zo stelt Jip met genoegen vast.

Jip zal dus in actie komen op de 10.000 meter. Daarbij is ze één van de zeventien aangemelde deelneemsters. Slechts zes van hen zijn jonger dan Jip, maar ze heeft wel het snelste persoonlijke record. Dat is de 31.35 die ze eerder dit jaar in Stanford liep. Met plezier kijkt Jip vooruit op de race. "Ik wil vrijdag alles uit mezelf gehaald hebben en daarmee natuurlijk strijden voor het goud. We starten om 19.15 uur lokale tijd. Dan is het in Nederland 18.15 uur."

Zin om te starten
Inmiddels is Jip ook al een aantal dagen in Estland, samen met de Nederlandse ploeg. "We hebben een leuk team en het is gewoon lekker om hier te zijn en de rust te hebben. Veel meer doen we hier eigenlijk ook niet. Gisteren heb ik nog een lekkere baantraining gedaan en vandaag loop ik nog een beetje los. Daarnaast lig ik veel op bed en ga ik nog even naar de baan om wat sfeer te proeven. Ik heb gewoon super veel zin om te starten!"

Live volgen
Het mooie aan dit Europese kampioenschap is ook nog eens dat het complete toernooi live wordt uitgezonden. Dus ook Jip's wedstrijd. Op de homepage van de European Athletecs, www.european-athletics.org, valt direct het live verslag te zien. Uiteraard verschijnt op deze site na afloop een verslag en volg je Jip ook op Facebook, Twitter en Instagram.

  • New Balance
  • NOC*NSF