Nieuws

Niet van start in Dam tot Damloop

15 september 2015

Jip heeft besloten om komende zondag toch niet van start te gaan in de Dam tot Damloop. "Die wedstrijd staat al heel lang op mijn verlanglijstje", vertelt ze. "Maar misschien was het toch wel een beetje naïef gedacht dat ik zo kort na mijn vakantie alweer een wedstrijd kon gaan lopen. Voor ik naar de WK vertrok moest ik al een beetje nadenken over de wedstrijden die ik eventueel in september wilde gaan lopen. Ik had graag willen starten en de atleet in mijn wil graag wedstrijden lopen, maar ik heb toch moeten besluiten om niet van start te gaan."

De keus van Jip is dan wel lastig, maar voor haar ook verstandig. "Tijdens het baanseizoen kwamen er al lichte klachten opzetten aan mijn rechtervoet. Na drie weken vakantie is het een stuk verbeterd, maar nog niet helemaal weg. Dit heeft me doen besluiten om vanaf maandag weer met de wintertraining te gaan beginnen maar nog niet hardlopend. Vorig jaar heb ik lang lopen rommelen met een verglijkbare klacht en toen ben ik veel te snel weer gaan opbouwen. Van de fouten moet je leren zeggen ze en dus kies ik ervoor om nu eerst een alternatief blok te pakken om straks weer heerlijk kilometer weken te gaan draaien."

WK maakte indruk
"Het herstel na het WK heeft zowel mentaal als fysiek toch wel wat tijd gekost. Ik heb ook veel respect voor de atleten die na de WK nog zulke goede prestaties hebben neer kunnen zetten. Het WK heeft mij veel indrukken gegeven en ik heb de tijd nodig gehad om deze allemaal te verwerken. Het maakt je ontzettend gretig en ik ben super gemotiveerd om er een onwijs goed jaar van te maken. Nu ga ik de komende tijd gebruiken om de basisconditie weer enorm te vergroten, zodat straks de kilometertrein weer op gang kan komen!"

  • NOC*NSF
  • New Balance