Nieuws

Kop op na teleurstelling in Portsmouth

25 oktober 2015

In de Great South Run heeft Jip zich zondag voor het eerst sinds de WK in Beijing weer in een wedstrijd laten zien. Zoals vooraf aangegeven zag ze de loop in het Britse Portsmouth vooral als een goede training. Toch verliep het niet helemaal naar wens. "Ik ben hard gestart, maar merkte al snel dat ik me niet heel erg goed voelde", laat Jip vanuit Engeland weten. "Ik heb vooral geprobeerd een lekker ritme te vinden. Iets dat vooral lukte van de vijfde naar de zevende mijl."

Voor Jip's doen ging het niet ontzettend snel. "Ik zag onderweg al dat ik niet zo heel hard liep, maar omdat het doel was er een goede trainingsprikkel van te maken, was dat niet super erg. Helaas kreeg ik daarna, net toen ik weer lekker liep, ontzettend steek aan de linkerkant van de borst en arm. Daardoor werd ademhalen bijna onmogelijk. Ik heb even gewandeld en gedacht aan uitstappen, maar dat is wel het laatste wat ik uiteindelijk wilde."

Jip vervolgde de tien Engelse mijlen lange wedstrijd, omgerekend 16,1 kilometer, dus wel en finishte uiteindelijk net binnen het uur als veertiende. "Ik ben in een jogging pasje naar de finish gehobbeld. Daar was ik aardig teleurgesteld, al was het wel een goede prikkel en dit soort doorzettingsvermogen is in een training haast niet na te bootsen. Kortom, de kop omhoog en ik ga genieten van het feit dat ik nu al weer lekker een wedstrijd kan lopen van tien Engelse mijlen."

  • NOC*NSF
  • New Balance