Nieuws

Net geen overwinning in Zevenheuvelenloop

15 november 2015

Met slechts een nipt verschil is Jip zondag verslagen in de Zevenheuvelenloop. Vlak voor de finish werd ze nog achterhaald door de Ethiopische Yenenesh Tilahun. Jip zette een eindtijd neer van 50.05 minuten. "Van tevoren had ik getekend voor die tweede plaats", zo zegt ze. "Maar met de afwezigheid van de twee topfavorieten kwam een mogelijke overwinning in zicht. Toch ben ik met dezelfde intentie van start gegaan en dat was om elke vijf kilometer te versnellen."

Het ging direct al hard. "Beide Ethiopische dames gingen hard van start en ik ben al snel mijn eigen tempo gaan lopen, wat op dat moment goed aanvoelde. Na vijf kilometer gooide ik het gas wat verder open en zo kwam ik kilometer voor kilometer dichtbij de nummer één van de wedstrijd. Mede dankzij goed kopwerk van wat jongens kon ik op dertien kilometer de aansluiting vinden met de nummer één en liepen we zij aan zij naar de finish."

Even balen
Een spannende ontknoping volgde. "Ik probeerde al eerder een versnelling te plaatsen en solo naar de finish toe te lopen. Helaas lukte het door de straffe wind tegen lukte niet om een gaatje te krijgen. Nog even dacht ik dat ik de sterkste was, maar ik moest het nipt afleggen op de finishstreep. Na de finish was het even balen, maar nu kan ik tevreden terugkijken. Ik heb een mooie stap gemaakt ten opzichte van drie weken geleden. In de komende tijd zal ik me meer gaan richten op de cross, om in februari weer teurg te keren naar de wegwedstrijden."

Foto: Johan Voogd

  • NOC*NSF
  • New Balance