Nieuws

Fit en fris op weg naar Amerika

2 april 2016

Waar de maand maart liggend op de bank startte, omdat ik volledige rust moest houden, kon ik april starten met al weer 35 loopminuten in het totaal. Na vijf dagen volledige rust mocht ik langzaam de belasting op gaan bouwen. Het fijnste was vooral dat de pijn volledig weg was. Ik heb bijna vier maanden lang last gehad van die teen. Het lastige is dat er niet zo veel te zien was op de MRI of de echo maar dat ik wel degelijk veel pijn heb ervaren. Het maakt je onzeker over hoe je er voor staat en veel meer dan fietsen kan je dan niet doen.

Het lopen daardoor is weer extra genieten en aan mijn conditie gaat het deze zomer in elk geval niet liggen. Ik heb mooie fietstochten kunnen maken, goede tempotrainingen kunnen doen en afgelopen week deze periode afgesloten met een prima heuveltraining op de fiets. Elke dag ben ik een stap beter, sterker en slimmer geworden. Als je niet kan lopen moet je andere dingen vinden om jezelf te verbeteren. Een blessure hoeft niet altijd te betekenen dat je niet vooruit gaat.

We zijn ook naar oorzaken gaan zoeken waarom ik de afgelopen tijd veel last van mijn voetpezen heb gehad. Er is niet altijd een oorzaak aan te wijzen, maar er waren genoeg verbeterpunten waar ik aan kan gaan werken. Heus als ik dit nu teruglees lijkt het alsof het allemaal vanzelf is gegaan, maar de schijn kan goed bedriegen. Het was een lastige periode, een jaar voor de Olympische Spelen wil je immers niet anders dan lekker lopen en dingen kunnen die je het liefste doet. Dit doet ook een groot beroep op de mensen in je omgeving, want ik denk niet dat ik dan altijd de leukste “Jip” ben. Er zijn dan soms dagen waarin je het heel moeilijk hebt, maar gelukkig komt er vanzelf weer licht aan de horizon.

De komende periode is het vooral van groot belang de balans te vinden tussen aan de ene kant het opbouwen van het lopen en aan de andere kant het afbouwen van de alternatieve training. Toch zal ik om blessurevrij te blijven moeten investeren in de alternatieve trainingen, zoals het fietsen en trainen op de ElliptiGO. Ik denk voor mij prima trainingsvormen om mijn conditie op peil te houden.

Maandag vertrek ik richting Amerika om aan te sluiten in Flagstaff voor weer een mooie nieuwe trainingsperiode. Heel erg fijn, wetende dat ik daar lekker kan lopen en vooral kan gaan genieten van de dingen die ik wel kan doen. Niet meer terugkijken naar de trainingen die ik gemist heb, maar kijken naar de kansen die ik gekregen heb.

Houd de komende wekende website in de gaten voor nieuwe updates vanuit Amerika! Oh en vergeet natuurlijk niet te stemmen op mijn filmpje als je dat nog niet gedaan had. Hij is erg mooi geworden en zal een mooie waardering zijn ook voor het team dat het filmpje gemaakt heeft.

Jip

  • NOC*NSF
  • New Balance