Nieuws

Niet naar New York door lichte knieklachten

7 maart 2015

Nadat ze eerder al de 20 van Alphen aan zich voorbij moest laten gaan, gaat Jip ook niet van start in de halve marathon van New York. Tijd dus voor een uitleg. "Na Schoorl kreeg ik wat lichte knieklachten en omdat ik geleerd heb uit het verleden, was dat voor mij gelijk het teken om het even rustiger aan te doen", vertelt Jip. "Aangezien voor velen de afmelding voor Alphen al als een verrassing kwam, wil ik er toch graag wat duidelijkheid over scheppen."

Ook al liep ze in Alphen dus niet, de problemen waren niet direct voorbij voor Jip. "Helaas bleven de klachten iets langer aanhouden dan men had gedacht. Daar heb ik maandag 2 maart een echo laten maken. Daar kwam gelukkig positief nieuw uit. In de knie zelf is niets aan de hand. Ik moest alleen nog even geduld hebben voor ik de looptrainingen weer op kon gaan bouwen. Dit betekent voor mij helaas wel dat ik ook de halve marathon in New York aan me voorbij moeten laten gaan."

Lopen mag Jip dus wel. "Ik mag weer beginnen met opbouwen, maar wilde alleen naar New York afreizen als ik weer aardig wat looptrainingen in de benen zou hebben. Er komt een lang, mooi en zwaar baanseizoen aan en ik wil nu geen risico's lopen door te proberen sneller fit te worden dan mijn lichaam aangeeft."

Trainingsstage Amerika
De komende tijd staat dus in het teken van opbouwen en weer een volledig programma gaan draaien. "Ik ga me nu lekker richten op het trainen", vertelt Jip. "Daarbij vertrek ik op 5 april naar Amerika voor een mooie trainingsstage met Maureen Koster en Sifan Hassan. We gaan daar een goede basis leggen voor een mooi baanseizoen. Ik kijk nu al uit naar de trainingen op de baan!"

  • NOC*NSF
  • New Balance