Nieuws

Op de weg terug naar het atleet zijn

12 april 2016

We zitten nu al weer een week in Flagstaff, waar ik mij eindelijk weer een “atleet” begin te voelen in plaats van semi-wielrenster. De afgelopen maanden heb ik in Nederland voornamelijk op de fiets gezeten, maar vanaf het begin van deze stage is het lopen weer serieus aan het worden. De eerste week stond vooral in het teken van wennen aan de hoogte en het verwerken van de jetlag. In mijn geval was dat niet zo heel erg, want zo kon ik de looptrainingen ook weer verder uitbouwen. Dit betekent in de ochtend vaak naar de gym voor een training op de crosstrainer en in de middag een looptraining of nog wat corestability en kracht.

Ik zal nog wel veel alternatieve training naast het lopen moeten doen, maar het is nu niet meer de belangrijkste training van de dag. Afgelopen zaterdag heb ik dan ook voor het laatst een tempotraining op de crosstrainer gedaan. Vanaf nu zal ik deze namelijk weer lekker hardlopend doen. De trainingen worden dan gecomplementeerd met de crosstrainer. Het voordeel hier is dat we zeven dagen per week in de gym terecht kunnen.

Af en toe heb ik nog wat gezelschap van onze 800 meter jongens Jorian en Tony. Dat maakt het een stuk minder saai. Verder kan ik tijdens de trainingen op de crosstrainer uitkijken over de gym, waar we in de ochtend vooral veel oudjes tegenkomen, en in de middag hard trainende “boys” ofwel “Bro’s” zoals Jorian dat zegt. Wanneer deze jongens aan het trainen zijn vliegt het testosteron je ongeveer om de oren, maar het is wel grappig om naar te kijken.

In ieder geval heb ik al een hoop meegemaakt in de uren op de crosstrainer en vanaf deze week zal ik weer meer en meer dingen gaan meemaken tijdens de trainingen in de prachtige omgeving van Flagstaff. Houd de website in ieder geval in de gaten voor nieuwe updates over de stage!

Jip

  • New Balance
  • NOC*NSF