Nieuws

Goed gevoel na trainingsstage Flagstaff

30 april 2016

Na een trainingsstage van vier weken in Flagstaff, ben ik weer terug in Nederland. Ik kwam naar Amerika zonder verwachtingen, met de gedachte vooral heel slim te trainen, fit te worden en ook vooral te genieten van alles wat ik weer mag doen. Zoals ik al eerder had beschreven stond de eerste week nog in het teken van de revalidatie. De tweede begon echter al weer op een goede trainingsweek te lijken. Ik mocht weer wat trainingen doen met tempo’s daarin verweven en de duurloop ging voor het eerst over een uur.

Een bijkomstigheid van de wederopbouw is toch dat je lichaam in alle vormen weer moet wennen aan de loopbelasting. Stijvere kuiten, maar vooral ook heel veel blaren en pijnlijke plekken op de voet. De week stond dus mede in het teken van het doorprikken van de blaren. Maar als je eenmaal door deze fase heen bent wordt het pas echt weer leuk.

Nu ik eenmaal weer aan het lopen gewend ben geraakt merk ik dat elke training harder, makkelijker en met een lagere hartslag gaat. Nu pas merk ik ook dat de conditie onwijs goed is. Al dat zwoegen op de fiets is het dan meer dan waard geweest. Ik mag dan wat later zijn begonnen aan de lopende route richting Rio, consequenties voor het seizoen heeft het niet. We hoeven geen concessies te doen, want er zijn maar twee wedstrijden belangrijk dit jaar. Alles wat ik daarvoor kan doen aan wedstrijden zal in het teken staan van de 10.000 meter.

De afgelopen vier weken heb ik in een mooie omgeving en met inspirerende mensen mogen werken. We verbleven met zijn allen in een huis en dan leer je elkaar wel echt goed kennen. Er heerst een goede sfeer in de groep die je door moeilijke momenten heen kan trekken. Er vliegen een aantal mensen nog door naar Stanford voor de Payton Jordan Invitational en ik kan zeggen dat ze er klaar voor zijn. Zelf ben ik zaterdag terug naar Nederland gevlogen om door te bouwen aan de vorm. Ik kan jullie in ieder geval zeggen dat er een super mooie seizoen aan zit te komen.

Jip

  • New Balance
  • NOC*NSF