Nieuws

Klaar voor EK Amsterdam

5 juli 2016

Nog ruim 24 uur en dan is het zover. Woensdag ga ik om 19.00 uur van start op de 10.000 meter van de Europese kampioenschappen atletiek. In het Olympisch stadion in Amsterdam. Hoe gaaf is dat alleen al? Ik kijk er echt ontzettend naar uit om te lopen voor het Nederlandse publiek en ben er helemaal klaar voor.

De trainingen zijn in de afgelopen twee weken echt heel erg goed gegaan. Ik merkte dat ik steeds beter in vorm kwam. Waar ik een aantal weken geleden nog vaak twijfelde of alles op tijd goed zou zijn, is die twijfel na de Nederlandse kampioenschappen omgeslagen in zelfvertrouwen. Afgelopen dinsdag heb ik de laatste pittige training gedraaid en die ging heel erg goed.

Vorige week woensdag kwam ook de startlijst van het EK online. Die heeft wel duidelijk gemaakt dat het echt spannend gaat worden. Het is een super uitdagend deelnemersveld, waarbij de hele top tien ontzettend dicht op elkaar zit. Ik doe zeker mee voor de medaille, maar het is een ontzettend hoog niveau, dus er kan van alles gebeuren. In de race ga ik me vooral focussen op mezelf en ik wil mijn beste wedstrijd ooit lopen.

Natuurlijk wil ik jullie graag op de hoogte houden. Ik zou zeggen; kom allemaal naar het Olympisch stadion, om me daar live in actie te zien! Maar lukt dat niet, dan zit je goed voor de televisie of op internet. Op NPO2 en op NOS.nl zal mijn wedstrijd namelijk live te zien zijn. En ja, op deze website volgt na afloop ook zeker een verslag.

Jip

Volg het EK atletiek Amsterdam:

@Amsterdam2016
/Amsterdam2016
/Amsterdam_2016

 Volg Jip:

@JipVastenburg
/JipVastenburg
/JipVastenburg
  • NOC*NSF
  • New Balance