Nieuws

Olympisch debuut gemaakt in Rio

12 augustus 2016

In Rio de Janeiro heeft Jip vrijdag haar debuut gemaakt op de Olympische Spelen. Ze maakte er een spectaculaire wedstrijd mee, want Almaz Ayana liep in een wereldrecord naar het goud. Dat zorgde er ook voor dat het een heel snelle race werd. Precies dat waar Jip niet op hoopte. Ze liep vanaf het begin haar eigen tempo. Daardoor verloor ze snel de aansluiting, maar het zorgde er ook voor dat Jip onderweg nog heel wat concurrentes in kon halen. Ze finishte uiteindelijk na 32.08,92 minuten als 28e.

"Ik wist dat er heel hard gestart zou worden", kijkt Jip terug. "En er werd een wereldrecord gelopen, terwijl ik weet dat ik niet onder de dertig minuten kan lopen. De hoop was dat ik gedurende de wedstrijd wat op kon schuiven, maar op een gegeven moment was mijn tank leeg en lukte dat ook niet meer. Ik voel me best goed. Waar het aan ligt dat het er verder niet uitkomt weet ik niet. Voor mijn gevoel kon ik gewoon veel beter dan dit, maar ik liep gewoon leeg."

Er werd al verwacht dat er hard gelopen zou worden, maar dat Ayana het wereldrecord met liefst vijftien seconden verbrak was een verrassing. Jip trok haar eigen plan. "Dat ik twee keer ingehaald zou worden is iets waar ik rekening mee had gehouden, gezien de tijden waarop ze nu liepen. Dat is iets waar je je ook op in moet stellen. Voor mij liep een mooi groepje. Daar wilde ik graag naartoe en het verschil werd ook niet groter, maar ik miste gewoon de kracht om dat te doen. Dat is iets waar ik wel van baal."

  • NOC*NSF
  • New Balance