Nieuws

Terugblik en vooral vooruit kijken!

29 augustus 2016

Ineens ben je dan weer thuis en zijn de Olympische Spelen voorbij. Het toernooi waar ik me de afgelopen anderhalf jaar op heb gefocust, waar ik mijn beste wedstrijd ooit tot nu toe wilde lopen en waar ik wilde laten zien wat ik in huis heb. Het resultaat was misschien niet wat ik had gehoopt, maar nu ik weer thuis ben kan ik ook met trots terugkijken. Daarnaast heb ik ontzettend genoten van alles wat ik op de Spelen heb meegemaakt. Ik mag mezelf voor altijd Olympiër noemen en dat alleen is toch best bijzonder.

Ook met het oog op Tokio heb ik alles nu een keer meegemaakt en weet ik wat me te wachten staat. Ik heb de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt om elke dag beter, sterker en belastbaarder te worden. Daar ben ik super goed in geslaagd, alleen ontbrak het op de wedstrijd nog aan een basis waar ik op kon terugvallen als het wat minder loopt in een wedstrijd.

De Spelen zijn ook een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen vier jaar, maar vooral ook vooruit te kijken naar de komende vier jaar. Het is belangrijk om te kijken of de situatie nog naar wens is, of dat er toch andere prikkels moeten komen. Ik heb de afgelopen acht jaar met ontzettend veel plezier bij Johan Voogd in Apeldoorn getraind, maar ik merkte het laatste jaar dat ik toe ben aan wat anders. Om de komende vier jaar honderd procent top te presteren moet er veel plezier zijn, maar moet ook alles kloppen. Dit heeft mij doen besluiten om na acht jaar afscheid te nemen van Johan Voogd en verder te gaan onder leiding van Grete Koens op Papendal.

Ik ben onder Johan de atleet geworden die ik nu ben en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor. Er zijn maar weinig coaches die jonge atleten zo ver kunnen brengen als Johan, hij kan van een jonge sporter een topsporter maken.

Nu kijk ik ontzettend uit naar de samenwerking met Grete en ga ik de maand september gebruiken om rustig op te starten en te wennen aan de nieuwe situatie.

Op naar Tokio 2020!

Jip

 

Mochten er n.a.v. bovenstaande bericht nog vragen zijn dan kan er contact worden opgenomen via: jurrie@gscmail.nl.

Foto: Bjorn Parée

  • New Balance
  • NOC*NSF