Nieuws

Nieuw begin, nieuwe kansen

17 januari 2017

Om het jaar 2017 maar gelijk goed in te luiden stonden we met zijn achten op 1 januari om 8.00 uur al op Schiphol voor een hoogtestage in Zuid-Afrika. Wat mij betreft kon 2017 niet snel genoeg beginnen. Terugkijken heeft dan ook geen zin en dus was mijn blik gelijk gericht op de mooie dingen die gaan komen in 2017.

We zijn weer neergestreken in het plaatsje Dullstroom, waar ongeveer heel lopend Scandinavië zich ook bevindt. Helaas moeten we dus de paden delen met ongeveer zeventig Zweedse atleten, veertig Noren, een groep Duitsers en natuurlijk wij Hollandse kaaskoppen, oh en nog enkele verdwaalde Britten. Gelukkig hebben we op gezette tijden de gym hier in Dullstroom voor ons alleen, want met één squadrek en ongeveer 200 atleten is het anders toch dringen geblazen.

De trainingen in de eerste anderhalve week zijn prima verlopen en met het acclimatisatieproces achter de rug, kon het echte werk gaan beginnen. In de eerste week heb ik nog wat verder gebouwd aan mijn belastbaarheid, wat inhield dat ik in de middag nog vaak een rondje op de mountainbike deed. Dit deed me heel erg denken aan vorig jaar, waar ik door blessures geen stap kon zetten. Ik ben er dan nu wel extra blij om dat ik weer lekker kilometers kan maken hier.

Als alternatieve prikkel zal ik het fietsen er wel bij blijven gebruiken om wat extra uren te kunnen maken. Hierdoor heb ik gelijk een versnelde cursus bandplakken gehad, want al de tweede keer was het raak toen ik door een spijker van ongeveer vier centimeter reed. Gelukkig zijn we hier erg ruimdenkend en deden lepels het prima als bandenlichters.

Vorige week kreeg ik overigens nog meer goed nieuws. De limieten voor de WK in Londen zijn bekendgemaakt en met 32.15 en een kwalificatie periode op deze afstand die vanaf  1 januari 2016 al geldt, heb ik al voldaan aan de eis van de Atletiekunie. Kortom, we kunnen weer rustig verder gaan bouwen om straks in het baanseizoen mooie dingen te laten zien.

Jip

  • New Balance
  • NOC*NSF