Nieuws

Winst in winderige Stevensloop

19 maart 2017

In haar eerste wedstrijd na de Zevenheuvelenloop in november van vorig jaar, heeft Jip zondag de overwinning voor zich opgeëist. Eveneens in Nijmegen schreef ze de Stevensloop op haar naam. Dat deed Jip in een tijd van 34:07 minuten. "De wind was flink van invloed", vertelt Jip na afloop. "Dan liep ik rechts op het fietspad en plots liep ik aan de linkerkant. Er stond gewoon extreem veel wind. Vooral op de brug binnen de laatste twee kilometer."

Jip schuwde het kopwerk echter niet en moest uiteindelijk ook slechts vier mannen voor zich dulden. "Maar gekeken naar deze omstandigheden ben ik super tevreden met deze tijd. Het was namelijk heel erg zwaar. Ik hoopte nog op het podium te komen bij de mannen, maar dat is net niet gelukt."

De omstandigheden maakten het dus zwaar. Concurrentie bij de vrouwen had Jip niet echt. En dus concentreerde ze zich vooral op zichzelf. "Ik ben onderweg echt bezig geweest met mijn eigen race en de focus op mijzelf."

Begin van iets moois
Meer dan tevreden keek Jip na afloop terug op haar race. "Het was super fijn om weer lekker een wedstrijdje mee te kunnen pakken. En na een behoorlijk pittige trainingsweek ben ik ontzettend blij met het resultaat. Het was net de prikkel die ik weer nodig had om in training weer een mooie stap voorwaarts te zetten. Het is in ieder geval het begin van iets moois!"

  • New Balance
  • NOC*NSF