Nieuws

Tweede in Duitse stratenloop

2 april 2017

Achter de Poolse Isabella Trzaskalska is Jip zondag tweede geworden in de Korschenbroicher City-Lauf. Ze finishten allebei in een eindtijd van 15.49 minuten. Luliia Shamatenko uit Oekraïne werd zes tellen later derde in de Duitse wedstrijd. "Het was alweer een stuk beter dan tijdens de Stevensloop en ik heb erg lekker gelopen", was Jip na afloop absoluut tevreden. "Ik kon gemakkelijk het tempo aan en ook weer een stuk dieper gaan."

Komende dinsdag vertrekt Jip op een trainingsstage naar Amerika. Dit was haar laatste wedstrijd in aanloop daar naartoe. "En daarmee was dit een goede prikkel. In training heb ik dit nog niet kunnen doen, zo hard, en dit geeft dus wel aan dat we er goed voor staan. Mijn persoonlijk record op de baan staat op 15.27 minuten, dus die gaat er dit jaar wel aan."

De focus gaat straks ook op het baanseizoen. "In de komende weken gaan we voor het eerst weer baantrainingen doen, om zo de specifiekere voorbereiding te beginnen voor het seizoen. Het plan is om straks vanaf mei elke wedstrijd beter en beter te worden, met de piek in augustus op de wereldkampioenschappen. Vandaag was een mooie stap, hoewel het jammer was dat ik de wedstrijd niet kon winnen. Daar miste ik net wat scherpte voor."

  • New Balance
  • NOC*NSF