Nieuws

Focus op het wegseizoen

15 juli 2017

Hoewel ik op mijn social media nog wel het een en ander aan jullie heb laten weten, is het de laatste tijd op mijn website wat stil geweest. Hoog tijd dus voor een update, want ik heb de laatste tijd ook niet stil gezeten. Letterlijk niet stil gezeten, gelukkig! Ik ben namelijk weer heerlijk aan het trainen en daar ben ik ontzettend blij mee. In overleg met mijn trainster Grete Koens en inmiddels wetende hoe mijn lichaam in elkaar steekt, heb ik er dit jaar voor gekozen om het baanseizoen over te slaan en me te richten op andere doelen. Nu, een maand nadat dat bekend werd, kan ik alleen maar stellen dat die keus goed is geweest.

Ik ben weer helemaal fit en fris in het hoofd. Ik ben nu rustig aan het opbouwen voor de weg. Langzaam aan maak ik iedere week weer wat meer kilometers en vanaf september ga ik ook weer deelnemen aan wedstrijden.

Bij mij is het bijna onmogelijk om helemaal blessurevrij te zijn. Ik heb altijd wel wat klachten. Zo steekt mijn lichaam blijkbaar in elkaar en dit is het lichaam waar ik het mee moet doen. Dat heb ik dan ook te accepteren en het is vooral belangrijk om daar dan op de juiste manier mee om te gaan. Dat is deels topsport en deels ook mijn lichaam, denk ik. Mijn pezen zijn gewoon mijn zwakke punt in het geheel. Maar ik denk ook dat ik het veel beter onder controle heb nu, want ik heb veel meer kunnen trainen in het afgelopen jaar, dan in de jaren daarvoor. Wat dat betreft hebben we wel een goede modus gevonden.

Ik had wat lichte klachten aan de achillespees nadat ik gestopt ben met het baanseizoen. Daar heb ik toen wel even de tijd voor genomen, maar de klachten waren snel weg en ik heb nu helemaal geen pijn meer. De pees is weer helemaal herstelt en dat is wel erg fijn. Dat je niet nog met een rest-klachtje begint aan je nieuwe trainingen.

In de afgelopen periode hebben we wat meer en zwaardere krachttraining gedaan, nadat ik besloten had om het baanseizoen te laten voor wat het is. Zo wil ik mijn belastbaarheid verhogen. In het begin leek het niet echt aan te slaan, maar dat gaat nu juist heel goed. Ik ga dat nu nog twee weken blijven doen en dan ga ik op stage naar Bad Durheim in Zuid-Duitsland. Daar ga ik me weer iets meer op het lopen richten.

Jip

  • New Balance
  • NOC*NSF