Nieuws

Via trainingsstage uiteindelijk naar halve marathon

28 juli 2017

Na heel wat trainingen in Gelderland en dan met name op en rond Papendal, vertrek ik zaterdag op trainingsstage. Samen met Jacelyn Gruppen ga ik naar het zuid-Duitse Bad Durheim. Met het laten schieten van het baanseizoen, ziet ook mijn opbouw er heel anders uit dan normaal in de zomer. Je kunt eigenlijk stellen dat ik nu ‘wintertrainingen’ doe, zoals we dat noemen. Niet dat ik met ruim twintig graden in een coltrui door de bossen hol, maar het wil zeggen dat ik vooral heel lang en rustig train.

De afgelopen weken ben ik begonnen met het opbouwen van die op duur gerichte trainingen. En die trainingen doe ik dan zonder op de baan te trainen. Dat gaat voorlopig ook nog wel zo blijven, om rustig aan de belastbaarheid verder op te bouwen. In Bad Durheim kan ik daar goed verder aan werken. Heerlijk kilometers maken, in een daarvoor zeer goede omgeving en in alle rust.

Waar anderen nu dus nog middenin het baanseizoen zitten, ben ik met een totaal andere weg bezig. Het was heel even slikken toen ik die keus maakte, maar de knop is eigenlijk heel snel omgegaan. Ik sta namelijk volledig achter de keus om het baanseizoen over te slaan. Die beslissing heeft me ook veel rust gegeven en ik heb ook gewoon heel veel zin in het wegseizoen dat gaat komen.

Ik wil dit seizoen een snelle halve marathon lopen. Daar heb ik al mijn pijlen op gericht. We gaan daar heel rustig, stapje voor stapje, naartoe werken. Waar dat dan zal zijn, dat weet ik op dit moment nog niet helemaal zeker, maar natuurlijk heb ik wel zo mijn gedachten erover. Belangrijk is in ieder geval dat het een goed en snel parcours is en dat het er goed weer is. Dat laatste is in september en oktober natuurlijk wel een dingetje. Ik ga kijken wat de mogelijkheden zijn en waar ik me prettig voel. Op basis daarvan ga ik de keus maken.

Jip

  • NOC*NSF
  • New Balance