Nieuws

Zeer tevreden na Tilburg Ten Miles

3 september 2017

Bij de Tilburg Ten Miles is Jip zondag negende geworden in de Tilburg Ladies Run over tien kilometer. Ze moest alleen acht Afrikaanse loopsters voor laten gaan en finishte als beste Nederlandse. Dat deed Jip in een tijd van 33.32 minuten. "Ik ben echt heel erg tevreden met wat ik hier heb kunnen doen", laat ze opgetogen weten. "Ik had twee doelen. Die heb ik allebei gehaald."

Wat die doelen dan waren? "Om te beginnen wilde ik ontspannen starten, met een hoog ritme. Dat ging goed. En mijn andere doel was om ergens een goede versnelling te vinden en echt even diep te gaan. Ook dat lukte. Ik heb ook een mooie negatieve split gelopen, want ik kwam op 16.52 minuten door op het vijf kilometerpunt. In de zesde kilometer had ik nog last van steek, maar ook toen kon ik me super herpakken. En de laatste kilometer ging zelfs in 3.10 minuten."

Met een tevreden gevoel kan Jip zich nu op haar volgende doel richten. "Dat wordt de Dam tot Damloop over twee weken. Een mooi wedstrijd in aanloop naar, hopelijk, een snelle halve marathon in dit najaar."

  • NOC*NSF
  • New Balance