Nieuws

Blij na goed optreden in Dam tot Damloop

17 september 2017

Met een tevreden gevoel kijkt Jip terug op de Dam tot Damloop. Daar liep ze zondag naar een eindtijd van 54.02 minuten op de tien Engelse mijl. Jip's tijd was goed voor een achtste plaats bij de vrouwen, waarbij ze de eerste Nederlandse atlete in de uitslag was. Ze gaf minder dan een minuut toe op de Oegandese winnares Mercyline Chelangat. "Ik ben hier heel erg tevreden over", was Jip na afloop blij met haar wedstrijd.

"Ik kon heel goed mee komen met de kopgroep", doet Jip verslag over de wedstrijd. "Dat was voor mij eigenlijk ook het meest iedeale wedstrijdverloop. Onderweg merkte ik dat ik het tempo al weer een heel stuk gemakkelijker aankon dan twee weken geleden bij de Tilburg Ten Miles. Na acht kilometer, op de helft, kreeg ik het een beetje lastig. Toch kon ik bij de groep blijven hangen."

En dat hield Jip nog even vol. "Tot we twaalf kilometer gelopen hadden. Toen moest ik uit de groep lossen en dat was toch wel op een wat onhandig moment, omdat we daar net wat meer last hadden van de wind. Maar ik merkte dat ik de cadans goed hoog kon houden en hield de dames mooi in het zicht. Het was strijden tot de finish, maar het pijnlijke en lege gevoel dat ik nu in de benen heb voelt mega goed. Ik ben super blij!"

  • New Balance
  • NOC*NSF