Nieuws

Evenaring Nederlands record bij 4 Mijl Groningen

8 oktober 2017

Met een tijd net onder de twintig minuten (19.59), is Jip zondag derde geworden in de 4 Mijl van Groningen. Daarmee evenaarde ze het Nederlands record dat Maureen Koster er in 2015 liep. "Dat ik dat record net niet helemaal brak is jammer, maar het mag de pret niet drukken", was Jip na afloop tevreden. In de 6,2 kilometer lange wedstrijd hoefde ze met Ruth Jebet en Lemlen Hailu ook slechts twee buitenlandse loopsters voor zich te dulden.

"Ik zit nu in de laatste twee weken voor de halve marathon in Valencia en de vorm is al weken aan het groeien", doet Jip haar verslag. "We hadden vandaag mooie omstandigheden en dus zat een goede tijd erin, zo hoopte ik. Er stond een lichte tegenwind, maar gelukkig was het wel droog en daardoor was de sfeer aan het parcours écht fantastisch."

Mega tevreden
Die sfeer zorgde er mede voor dat Jip het gevoel had dat ze vleugels had. "Vanaf de eerste kilometer voelden de benen super en ik kon blijven gaan. Ik werd gewoon niet moe. Helaas pakte ik dus net niet helemaal dat Nederlandse record. Het had er achteraf denk ik wel ingezeten. Ik ben echter mega tevreden, super fit en klaar voor een mooie halve marathon. Dat ik hier 3.06 minuten per kilometer loop, waarmee je op 15.30 op een vijf kilometer uit zou komen, zegt denk ik wel wat."

Foto: organisatie 4 Mijl van Groningen

  • NOC*NSF
  • New Balance