Nieuws

Eerste week Flagstaff met ups en downs

13 april 2015

Omdat we op zondag Amerikaanse tijd waren aangekomen, konden we op maandag al beginnen met de eerste trainingsweek. Het koste uiteraard even tijd om de jetlag te verwerken en de benen los te lopen, maar ondanks dat kwamen we de eerste dag goed door. Samen met Maureen heb ik een lekker herstel duurloopje gedaan en ondanks mijn brakke hoofd voelden mijn benen goed aan.

Helaas sloeg op dinsdag het noodlot een beetje toe. In de nacht van maandag op dinsdag moest ik meerdere malen overgeven en stond ik op met hoge koorts. Kortom, in plaats van twee lekkere trainingen bracht ik mijn dag al slapend door met flink wat pijnstillers en ORS om de dag goed door te komen. Gelukkig stond ik woensdag al een stuk beter op en was de koorts als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik kon die dag al weer twee keer mee naar het restaurant van de Universiteit om wat te eten.

Op donderdag ochtend was zelfs de ochtendhartslag weer helemaal normaal en maakte ik mij op voor de eerste korte ochtendduurloop. Het voelde aan alsof ik helemaal niet ziek was geweest, al moest ik op donderdag natuurlijk nog rustig aan doen. Vrijdagochtend stond ik om tien uur weer helemaal fit in de startblokken voor een duurloop met Maureen en Sifan en gingen de benen weer als vanouds heen en weer.

Mijn lichaam herstelde zich dus sneller dan ik zelf had verwacht, wat betekende dat ik op zaterdag weer mijn normale schema kon gaan oppakken. Eerst heb ik op zaterdag een goede tempo training gedraaid, waarbij het doel was om vijf keer vijf minuten progressief in tempo op te bouwen. Deze omgeving is ontzettend gaaf en dat maakt dat de trainingen al een stuk makkelijker gaan dan in Nederland.

Nu ik dit stukje schrijf liggen de meeste van jullie in Nederland al lekker te slapen en lig ik samen met Maureen uit te rusten van een mooie lange duurloop die we achter de rug hebben, samen met Luc Schout. Na een roerig begin heb ik de week zeer goed af kunnen sluiten. In ieder geval ging het wennen aan de hoogte gewoon door terwijl ik ziek op bed lag en kon ik snel de trainingen weer oppakken. Op naar week twee!

Jip

  • NOC*NSF
  • New Balance