Nieuws

Stappen maken in Flagstaff

26 april 2018

Soms kan er in een hele korte tijd heel erg veel gebeuren, zonder dat je daar heel erg bij stil staat. Na mijn afgelaste wedstrijd in maart is het een tijdje stil geweest. Op de planning stond in eerste instantie de halve marathon tijdens de Venloop gepland, maar omdat ik hele lichte klachten had wilde ik geen risico lopen. Daarom besloot ik niet te starten en verder te trainen richting het baanseizoen.

Als atleet is het soms lastig dat je vooral wordt afgerend op prestaties in de zomer, terwijl er daartussen nog veel mooie momenten zijn waarop je je kunt laten zien. Gelukkig heb ik de trainingen al snel weer kunnen hervatten en kon ik geheel fit naar Flagstaff vertrekken, waar we inmiddels al weer ruim twee weken verblijven.

De training hier gaan erg lekker, al moest ik erg wennen aan het hogere tempo. Je kunt op een bepaald moment een heel goede basisvorm hebben, maar als je het lichaam niet genoeg prikkelt met wat hogere snelheden, dan loopt zelfs het 10 kilometer tempo nog lang niet comfortabel. Zo heb ik vorige week zaterdag mijn eerste baantraining gedraaid en nee, die was nog niet om over naar huis te schrijven. Ik had moeite om uit de comfortzone te komen en vooral moeite om in een hogere snelheid te lopen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Door zo’n training vaker te doen wordt het met elke dag echter wel beter en dat motiveert ontzettend om door te zetten. Het is altijd zoeken naar de juiste balans en precies dat te doen wat je lichaam nodig heeft. Een plan uitzetten is goed, maar daar op tijd van af durven wijken omdat je wat anders nodig hebt is nog veel belangrijker. Gelukkig heb ik een coach die scherp blijft en de juiste ingrediënten toevoegt aan mijn trainingen.

Er komen hier in Flagstaff nog een aantal belangrijke trainingen, voordat we weer richting Nederland vertrekken. Bij terugkomst gaat het voor ons hele team dan echt beginnen. Het is als oudste atleet van mijn groep mooi om te zien hoe iedereen zich ontwikkeld op zowel fysiek als mentaal vlak. Ik heb nog even wat tijd nodig om in vorm te komen, maar daar gaat de komende weken hard aan gewerkt worden. Mijn eerste belangrijke wedstrijd zal de Europacup 10.000 meter zijn in Londen op 19 mei!

Keep you updated.

Jip

  • New Balance
  • NOC*NSF