Nieuws

Terug in Nederland na turbulent weekend

22 mei 2018

Alles voelde goed en alles leek op het juiste moment op zijn plaats te vallen voor de Europacup in Londen. Maar na afloop was het voor mij een desillusie, want het resultaat liet een heel ander beeld zien. Vooraf voelde ik me goed en ik was strijdbaar om voor het podium te gaan. Het was mijn eerste 10.000 meter in twee jaar en dat is altijd spannend. De 25 rondes kunnen meedogenloos zijn, maar als het goed gaat, is het een waanzinnig mooie afstand om te lopen.

De wedstrijd in Londen is heel erg speciaal om te lopen. Het is enkel een 10.000 meter wedstrijd, met een super strakke organisatie. Tijdens de race kan het publiek in baan 3 aanmoedigen, waardoor er een heel gave sfeer ontstaat. Net na de start voelde alles goed aan en ik kon gelijk mijn eigen tempo lopen.

De haas zou weggaan op een eindtijd van 31.50 minuten, dus alleen als het super goed voelde zou ik mee gaan. Ik liet het eerste groepje gaan en kon mooi op kop van de tweede groep mijn eigen wedstrijd lopen. Tot 2 kilometer ging dit prima, maar daarna zakt ik door het veld heen. De wedstrijdhardheid zat er duidelijk nog niet genoeg in en ik kon mijzelf geen pijn meer doen

Zo eindigde mijn wedstrijd in een teleurstellende tijd van 33.14 minuten. Dat is duidelijk geen tijd waarvoor ik naar Londen ben afgereisd en ook het gevoel tijdens de wedstrijd was niet goed. We hebben wel gelijk goed kunnen analyseren waar het aan ligt en gaan daar de komende wedstrijden aan werken. Over drie weken loop ik de NK 10.000 meter in Leiden en hoop ik weer een prachtige stap te zetten. Nu ga ik nog een paar pittige trainingen in de benen stoppen en dan weer vliegen over de baan.

Jip

  • NOC*NSF
  • New Balance