Nieuws

Nederlands kampioen op 10.000 meter

9 juni 2018

Bij de Gouden Spike in Leiden heeft is Jip zaterdagavond Nederlands kampioene op de 10.000 meter geworden. Opnieuw zat het weer niet mee en was het ontzettend warm, waardoor de limiet voor de EK in Berlijn niet haalbaar bleek. Jip finishte na 33.03;42 minuten. Daarmee was ze dus de beste Nederlandse en verwees ze Jill Holterman naar het zilver. Aan de wedstrijd deden ook buitenlanders mee, waardoor Jip als vierde totaal eindigde.

Na even tot bezinning te zijn gekomen, schreef Jip na afloop zelf een blog over haar wedstrijd in Leiden, waar ze niet dat kreeg waar ze op hoopte:

Het is inmiddels na middernacht en van slapen is er de komende uren nog geen sprake denk ik. Ik had hier in de nacht een blog willen schrijven over die ene prachtige 10.000 meter wedstrijd in Leiden, waarbij ik met een prachtige tijd de limiet zou lopen voor het EK in Berlijn. Helaas zo’n prachtig verhaal werd het niet.

Na de slechte 10.000 meter in Londen heb ik drie weken hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Vorige week liep kreeg ik de bevestiging op de 3000 meter in Utrecht, dat het met de vorm wel goed zat. Ik liep naar een ontzettend sterke tijd van 8.56 minuten, maar nog belangrijker was het gevoel van macht wat ik in de benen had. Kortom het enige wat ik nog moest doen was een beetje uitrusten en dan knallen op de 10 kilometer.

Maar zo kan het dus gebeuren dat ik op vrijdagvond in Utrecht elke pas raak en ik een sterke wedstrijd loop en de andere week geen enkele pas meer raak is en er van een goede tijd geen sprake meer is. Het waarom is voor nu in deze blog niet zo heel erg belangrijk en daar ga ik met mijn coach nog goed over nadenken. Wel weet ik zeker dat ik nog een mooi baanseizoen voor de boeg heb en ik me zeker nog niet gewonnen geef. Ik kom zeer fit uit de wedstrijden en ik wil me elke wedstrijd wat meer gaan verbeteren.

Dat betekent nu weer even twee dagen de fiets op om alle spieren en pezen optimaal herstel te geven. Een protocol wat erg succesvol is gebleken. Overigens won ik nog wel de Nederlandse titel. Voor nu helaas een kleine bijzaak maar ik hoop dat ik er over een paar weken anders op kan terugkijken.

Jip

  • New Balance
  • NOC*NSF