Nieuws

Geen rol van betekenis op heet EK

8 augustus 2018

Bij de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn is Jip als zestiende geëindigd op de 10.000 meter. Onder zeer warme omstandigheden kon ze niet tot een gehoopte snelle tijd komen. Jip finishte na 33.41 minuten. Landgenote Susan Krumins-Kuijken liep achter de Israelische Lonah Chemtai Salpeter naar het zilver. Na een kort nachtje slaap schreef Jip haar gedachten over de wedstrijd op:

"Het is nu ochtend in Berlijn en ik heb zowaar een paar uurtjes kunnen slapen. Moe en uitgeput na wat bleek een zeer zware en emotioneel uitputtende race te zijn geworden. De vorm was er zeker en ik stond met goede overtuiging aan de start. Gezien de warmte wisten we dat het een slopende race zou worden en dat bleek ook, want liefst acht meiden wisten de finish niet te halen.

De eerste drie kilometer kon ik makkelijk volgen en voelde het tempo makkelijk aan. Daarna schoot mijn hoofd op slot en kreeg ik het ronde voor ronde wat zwaarder. Elke keer als ik gepasseerd werd probeerde ik weer wat aansluiting te vinden, maar waar de benen graag wilden, kreeg ik het lijf dit keer niet mee.

Het is een actiepunt om aan te gaan werken en ik ben gretig om dit te gaan doen. Het was een baanseizoen met ups en downs maar ik ben zeer trots op de manier waarop ik heb doorgezet dit seizoen. Ik ben weer in staat een zeer hoog niveau te halen en dit neem ik mee de wintertraining in. Nu ga ik even een paar dagen rusten in Berlijn en dan kunnen we rustig gaan bouwen aan de volgende stap.

Ik moet ook nog even de bizarre prestatie van Susan vermelden. Ik heb zoveel respect voor de dingen die ze gedaan heeft om hier weer te kunnen staan. Nu wordt het tijd om hier in Berlijn de andere atleten nog naar meer medailles en goede prestaties te schreeuwen. En wil ik iedereen bedanken voor de onwijze steun die ik ontvang en alle liefdevolle berichten. Ik kom van heel ver en dit seizoen was pas weer het begin van een mooie reis."

Foto: Bjorn Paree

  • New Balance
  • NOC*NSF