Nieuws

Van sneeuw in Font Romeu naar nieuwe wedstrijden

12 november 2018

Nog een week te gaan en dan begint voor mij weer een nieuwe wedstrijdperiode. Na de Europese kampioenschappen in Berlijn heb ik eigenlijk geen rust genomen en ben ik vol goede energie en motivatie weer begonnen met trainen. Helaas kwam ik mezelf toch een klein beetje tegen en heb ik na de Dam tot Damloop lekker een weekje “vakantie” genomen. Dit betekende niet dat ik helemaal op een stoel achterover ben gaan zitten, maar wel alleen maar dingen gedaan heb waar ik op dat moment echt zin in had.

Het verkennen van de prachtige omgeving achter ons huis in Doorwerth was één van die dingen. Inmiddels ben ik al weer een aantal weken super goed aan het trainen en verblijf ik op dit moment in Font Romeu. Dat is een klein idyllisch wintersport dorpje in de Franse Pyreneeën, waar heel wat topatleten al de basis hebben gelegd voor een prachtige carrière.

Deze periode staat vooral in het teken van het maken van veel trainingsvolume. Dat betekent veel lange en korte duurlopen in combinatie met twee tempotrainingen in de week. Ik volg hetzelfde trainingsritme als Susan Krumins, waardoor we in ieder geval elke training samen kunnen starten en de warming-up samen kunnen doen. Daarna vertrekt ieder van ons om de training in eigen tempo te kunnen afwerken.

Toevallig kwamen we bij de eerste duurloop die we hier gingen doen een trainingsgroep uit Manchester tegen die op dezelfde dagen dezelfde trainingen afwerkt. Ze hebben ons hier alle goede loopplekken laten zien en er valt veel te combineren.

(Tekst gaat verder onder de foto)Het eerste echte loopweekend werden we verrast door een dik pak sneeuw. Aan de ene kant is dat niet echt lekker lopen, maar het was wel heel bijzonder om mee te maken! Ik moest op zondag een lange duurloop doen van twee uur en het was heel magisch om dat in een witte wondere wereld te doen. Het is even je tempo aanpassen, maar lopen in verse sneeuw is gelukkig goed te doen.

Het voordeel hier in Font Romeu is dat je naar lagergelegen gebieden kunt rijden om alsnog een sneeuwvrije training af te werken. Terwijl het hier in Font Romeu zelf nog dagen wit is geweest, hebben we in andere gebieden goede sneeuwvrije trainingen gedaan.

De komende vier weken zullen vooral in het teken staan van wedstrijden lopen. Om te beginnen aanstaande zondag in Nijmegen, waar ik voor de derde keer aan de start zal staan van de Zevenheuvelenloop. Een week later begint het crossfestijn in Tilburg tijdens de Warandeloop. Hier zijn onder meer tickets te verdienen voor het EK-cross twee weken later eveneens in Tilburg. Hoewel de cross zeker niet mijn prioriteit heeft, mag ik dit loopfeest in Nederland natuurlijk niet missen. We hebben bij de vrouwen de potentie tot een heel sterk team en er is niets mooiers dan te proberen de eerste teammedaille ooit te winnen bij de vrouwen.

Jip

  • NOC*NSF
  • New Balance