Nieuws

Voor even terug in de kou

28 januari 2019

Ik ben inmiddels al weer twee weken terug uit Kenia en ik kan terugkijken op een prachtige periode van vier weken training. Ik heb veel kilometers gemaakt over de bekende rode paden rondom Iten. Terug in Nederland heb ik op de tweede dag na aankomst gelijk een goede marathontraining kunnen afwerken. Je maakt dan optimaal gebruik van het hoogte effect. Ook konden we op deze manier al een beetje zien op welk tempo we moeten starten in Sevilla.

Een aantal dagen nadat ik terug was op Nederlandse bodem begon de temperatuur aardig te dalen en vonden de eerste sneeuwvlokjes de grond. Als persoon vind ik dit ontzettend gaaf. Het kraken van de sneeuw onder de voeten als je door het bos wandelt en de prachtige witte omgeving. Maar als hardloper is het niet de makkelijkste periode om te trainen. De wegen kunnen verraderlijk glad zijn en het bos is op dit moment onbegaanbaar.

Gelukkig worden de fietspaden in Nederland goed schoongemaakt, zodat de trainingen alsnog voltooid kunnen worden. We kiezen er wel bewust voor om enkele trainingen die we normaal gesproken buiten afwerken, op de loopband te doen. Voor mij biedt dit een extra voordeel, omdat ik dan de training in warmere omstandigheden kan uitvoeren, aangezien het in Sevilla een stuk warmer zal zijn dan in Nederland.

Om aan deze warmte te wennen zal ik over een week richting Portugal vliegen. Sevilla ligt dichtbij Monte Gordo, waar veel atleten in de winter en het voorjaar verblijven om te trainen. Het is ideaal om daar de laatste twee weken voor de marathon zowel te wennen aan de omstandigheden, als de rust te vinden die ik nodig heb om een goede marathon te lopen. Kortom, de laatste weken richting de marathon zijn ingegaan en dat is ontzettend spannend. Ik zal in ieder geval met een brede glimlach aan de start staan en dan gaan we zien wat het zal gaan brengen.

Jip

  • NOC*NSF
  • New Balance