Nieuws

Tweede plek in halve marathon Manchester

13 oktober 2019

Achter de Britse Lily Partridge is Jip zondag tweede geworden in de halve marathon van Manchester. Ze kwam daarbij zelf tot een tijd van 1.14:17 uur en dat stemde haar na afloop tevreden. "De wedstrijd was al weer een stuk beter dan de Dam tot Damloop", concludeerde Jip na afloop. "Na die wedstrijd is de voorbereding op de marathon in volle vaart verder gegaan."

Daarbij stond in Manchester zondag dus weer eens een wedstrijd op het programma."Voor mij betekent die voorbereiding onder meer het verleggen van grenzen in trainingen en dat betekent ook hele nieuwe ervaringen", vertelt Jip. "Vandaag stond de Manchester Halve marathon op het programma. Het is goed om tussendoor wat wedstrijden te doen, want ik merk dat ik daarmee in trainingen ook weer kan groeien."

De wedstrijd verliep goed. "Het plan was om rond de 3.30 minuten per kilometer te starten en dat de gehele wedstrijd proberen vol te houden. Dat is super goed gelukt en het is voor het eerst sinds tijden dat ik weer een mooie strakke wedstrijd kon lopen. Veel beter dus ook dan een paar weken terug. De komende weken zullen we weer mooie stappen maken."

  • New Balance
  • NOC*NSF