Nieuws

Via goed test in Leeds op weg naar Valencia

29 oktober 2019

Nog vijf weken zijn er te gaan tot de Marathon Valencia. Ik liep de Dam tot Damloop al en de halve marathon van Manchester. Afgelopen zondag kwam daar nog een wedstrijd bij; de Leeds Abbey Dash. Een tien kilometer loop en dat was eigenlijk de laatste echte wedstrijd in aanloop naar de marathon. Het was een mooi weekend, met ook nog de bruiloft van teamgenoot Jonny Mellor en zijn nieuwe vrouw Sophie.

Over de loop in Leeds ben ik heel erg tevreden. Ik merk dat ik nu echt geniet van iedere race en van alles wat de wedstrijd brengt. Dit was ook een goede wedstrijd om de benen wat op snelheid te brengen in de marathon weken. Uiteindelijk wist ik achtste te worden in een tijd van 33.19 minuten. Dat stemt tot heel veel tevredenheid. Het geeft me vertrouwen voor de komende weken.

Het gaat allemaal nog wel behoorlijk pittig worden, met name de komende drie weken. Eerst met specifieke trainingen en daarna zullen de kilometers die ik loop iets afnemen richting Valencia. Het langste wat ik in trainingen doe is in ieder geval 22 Engelse mijlen, omgerekend zo'n 36 kilometer. Dat heb ik nu één keer gedaan, vorige week, en dat ging super. Ik zal nog twee 'semi wedstrijden' doen richting de marathon, maar dat zijn meer trainingen dan dat ik ze zelf echt als een wedstrijd loop.

Jip

  • NOC*NSF
  • New Balance